Aromaterapie Karel Hadek

Kategorie zboží

Potřebujete poradit?
Inspirujte se při výběru
našich výrobků, na našem katalogu.
KATALOG
Karla Hadka
ČASOPIS
AROMATERAPIE 1/2018
Časopis
Ke stažení zde
Na tento produkt se nevztahují slevy na nákup nad 2500,- a slevové poukazy.

KOKOSOVÝ ROSTLINNÝ OLEJ

INCI: Cocos nucifera Oil

Kód výrobku: 5042


Vaše cena 182,00
Vaše cena bez DPH 158,26
 

Výrobce: 1. Aromaterapeutická KH a.s.


Název Obj. kód Běžná cena Vaše cena
KOKOSOVÝ OLEJ LZS 150 ml h5042f -,-- Kč 182,00 Kč
+
KOKOSOVÝ OLEJ LZS 500 ml h5042i -,-- Kč 456,25 Kč
+
KOKOSOVÝ OLEJ LZS 1000 ml h5042j -,-- Kč 775,64 Kč
+

Fyzikální vlastnosti: 
Při teplotách nad 25 °C bílá, až bílo‑žlutá olejovitá kapalina. Při nižších teplotách tuhá konzistence. Voní velice jemně po kokosu.
 

Bod tání:
Cca 25 °C.
 

Relativní hustota:
Při 20 °C cca 0,870 g/cm3.
 

Základní obsahové složky:
Nasycené mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina laurová (C12 : 0) cca 45 %, kyselina myristová (C14 : 0) cca 18 %, kyselina palmitová (C16 : 0) 10 %, kyselina kaprylová (oktanová) (C8 : 0) cca 8 %, kyselina kaprinová (dekanová) (C10 : 0) 7 %, kyselina stearová (C18 : 0) cca 3 %, kapronová (hexanová) (C6 : 0) 1 %; nenasycené mastné kyseliny – kyselina olejová (C18 : 1) 7 %, kyselina linolová (C18 : 2) 2 %. Dále obsahuje zanedbatelná množství stopových prvků: hořčík, vápník, draslík, sodík, měď, železo, fosfor. Taktéž malé množství vitamínu E.

Kyselina laurová je vzácná kyselina, která je přítomna i v mateřském mléce, urychluje meta­bolismus a je důležitá pro své antimykotické, antivirové a antibakteriální účinky. Některé studie uvádí, že kyselina laurová je pro tělo stejně důležitá jako Omega 3 mastné kyseliny, které snižují riziko kardiovaskulárních nemocí, zlepšují imunitu a pomáhají při onemocnění centrálního nervového systému.
 

Vlastnosti a použití mimo potravinářskou oblast:
Je tvořen zhruba z 90 % nasycenými kyse­linami. V tekutém stavu olej vykazuje dobrou roztíratelnost, avšak horší vstřebatelnost (do pokožky se téměř nevstřebává, zůstává na jejím povrchu). Vhodný je pro kosmetické i masážní účely. Při vyšších dávkách může zanechávat pocit mastnoty. Pokud při masážích nechceme vyvolat pocit chladu, je třeba používat olej předehřátý.

Je znám pro své protizánětlivé účinky. A díky svému složení – obsahu kyseliny kaprylové, může být dobrým pomocníkem při výskytu kandidóz. Je vhodný při péči o pokožku s výskytem kožních problémů, jako jsou lupenka, atopický ekzém, dermatózy, akné apod. Napomáhá uklidňovat podrážděnou a zánětlivou pokožku. Vzhledem k jemnosti jej lze doporučit i k použití u dětí.


INCI:
Cocos nucifera Oil.
 

Skladování:
Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C). Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.

 

 

INFORMACE KARLA HADKA

 

Časopis Aromaterapie

3/2014 - Novinky: Kokosový olej LZS

 

4/2015 - Zkušenosti a rady: Hadka prostě baštíme II.

4/2015 - Zkušenosti a rady: Voňavé Vánoce

3/2015 - Zkušenosti a rady: Hadka prostě baštíme I.

 

2-3/2007 - Aktuální téma: Plísně, plísně, pampeliška…

3/2014 - Poradna Karla Hadka – odpověď: Rozdíly mezi oleji LZS a LZT

 

Katalog   

ROSTLINNÉ OLEJE

 

 

 

 

 

Potřebujete poradit?
Inspirujte se při výběru
našich výrobků, na našem katalogu.
KATALOG
Karla Hadka
ČASOPIS
AROMATERAPIE 4/2017
Časopis
Ke stažení zde